Erdélyi városok, települések > Székelyudvarhely > Erdély - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Erdélyi városok, települések > Székelyudvarhely > 5 weboldal. Kategória leírása:

erdely.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Udvarhely Információs Portálja
http://www.udvarhelyi.info/

Udvarhelyi.Info - Székelyudvarhely internetes portálja, mely célul tűzte ki a helyi igények, elvárások és idegen érdeklődők elvárásainak kielégítését.

Udvarhely Információs Portálja
A város honlapja
http://www.szekelyudvarhely.org/

Az Erdélyi- medence délkeleti peremvidékén, a Nagyküküllő felső szakaszán fekszik. A város átlagos tengerszint feletti magassága 481 méter. Hargita megye második legnagyobb települése, Csíkszereda megyeszékhelytől 52 km-re található.

A város honlapja
Wikipédia - Székelyudvarhely
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kelyudvarhely

Székelyudvarhely (románul Odorheiu Secuiesc, latinul Areopolis, németül Odorhellen) megyei jogú város Romániában Hargita megyében. Az Udvarhelyi-medence gazdasági és művelődési központja. Csíkszeredától 52, Marosvásárhelytől 100, Kolozsvártól 200, Brassótól 100 km-re fekszik. Ma Hargita megye második legnépesebb városa. Fontos közúti csomópont, vasúti végállomás. Az Udvarhelyi-medence egyik legkorábbi települése.

Wikipédia - Székelyudvarhely
Erdélykalauz - Székelyudvarhely
http://www.erdelykalauz.com/szekelyudvarhely.html

A Hargita délkeleti lábánál, a Nagy-Küküllő mentén terül el a történelmi Udvarhelyszék megye központja, a "székely anyaváros"...Székelyudvarhely legrégibb műemléke a Jézus-kápolna. Eredete a múlt és a legendák homályába vész, de a legvalószínűbbnek a román kori keletkezés tűnik. A katolikusok még a XVIII. században is szent és zarándok helyként tisztelték.

Erdélykalauz - Székelyudvarhely
Szállás Székelyudvarhely
http://www.travelminit.eu/hu/szallasok/szekelyudvarhely

Látogassa meg oldalunk válogasson Románia szállásai közül, tájékozódjon az árak, lehetőségek felől és foglaljon családja számára még ma szállást! Keressen szállást, programot és utazást, Erdélyben vagy Magyarországon a travelminit.hu segítségével! Kínálatunkból napi programot is kereshet, hogy még több élménnyel térjen haza a nyaralásról!

Szállás Székelyudvarhely
Hirdetések
Oldal leírása
erdely.wyw.hu: Erdély katalógus. Erdélyi utazási és turisztikai honlapok gyűjteménye. Látnivalók, szálláshelyek és általános információk Erdélyről.
Gyűjteményünkben 274 válogatott Erdély témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 274 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14293