Weboldal további részletei:

A kürtöskalács története

Link mentése | Weboldal értékelése | Hibajelentés | Link ajánlása | Nyomtatás
Link azonosító (ID): 137
Link címsor: A kürtöskalács története
Kategória: erdely.wyw.hu
|__erdely.wyw.hu
    |__Gasztronómia
Link leírása: A Székelyföldről származó kürtőskalács a kályhacsőről kapta a nevét, hiszen a székelyek a kályhacsövet kürtőcsőnek nevezik, a kürtőskalács sütőfa nagysága és átmérője is erre utal. A leleményes székely a keményfa parazsát, amit a főzéshez és melegedéshez használt, még valamire fel akarta használni. Kürtőskalácsnak nevezzük azt a fahengerre tekert kelt tésztát, amelyet kristálycukorba forgatunk és a cukor sütés közben rákaramelizálódva, szép mázas fényt ad az elkészült süteménynek. Az a fahengerre tekert kelt tészta, amelyen nincs cukormáz, vagyis utólag porcukorral szórják meg, nem minősül kürtőskalácsnak.
URL cím: http://www.kurcsi.hu/in2.html
Hozzáadva: A weboldal ekkor került be katalógusunkba: 2009-02-24
Megosztás a Facebookon:

A tetszik gombra kattintva megoszthatod ezt a linket a Facebook-on:
http://erdely.wyw.hu/detail.php?id=137
Értékelés: Eddig 0 értékelés érkezett: |Link értékelése 0 | Átlagolt érték: 0
Linkre kattintás: Eddig 72 alkalommal látogatták meg ezt a honlapot.
További információk: kurcsi.hu
Ajánlj Te is weboldalt katalógusunkba! Erdély - wyw.hu katalógus - Hogy megtaláld amit keresel!