Top 40 legnépszerűbb link > Erdély - wyw.hu

Tartalom:

erdely.wyw.hu

Látnivalók összegyűjtve
Látnivalók összegyűjtve
http://www.erdelykalauz.com/latnivalok.php

Látnivalók, nevezetességek összegyűjtve az erdelykalauz.com oldalán.

www.erdelykalauz.com
Erdély és Románia térképek magyar nyelven
Erdély és Románia térképek magyar nyelven
http://www.map.hu/Katalogus/Erdely_es_Romania/Erdely_es_Romania_terkepek

Minden, ami térkép: map.hu Magyarországi autós, turista és biciklis térképei a környező országok és a Földrészek térképei, csillagtérkép stb. A térképek és atlaszok könnyen kezelhető fejezetekbe vannak besorolva, bárki megtalálhatja az őt érdeklő területet megyék, tájegységek, országok és térkép típusok szerint. Magyarország és Románia (Erdély),  áttekintő térképei segítik a kívánt turistatérkép beazonosítását. Folyamatos akciók. Látogassa meg webáruházunkat!

www.map.hu
Erdély térképek
Erdély térképek
http://www.szekelyszallas.hu/content/view/758/116/lang,hu/

Ezen az oldalon egy néhány frekventáltabb turisztikai célpont térképét jelenítettük meg, a teljesség igénye nélkül. A térképek képfájlok, nem nagyíthatók, nem interaktívak vagy kereshetők.

www.szekelyszallas.hu
Erdélyi vendégházak
Erdélyi vendégházak
http://www.erdelyivendeghazak.ro/

Vendégként érkezik, barátként távozik! Kedves erdélyi utazók! Nevem Nagy Árpád, 42 éves vagyok. Feleségemmel, Nagy Melindával vagyunk az Önök házigazdái. A természet azzal áldotta meg a Székelyföldet, hogy kincseiből többet juttatott, mint más helyekre. A mi feladatunk, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk, hogy a mindenkori Vendégeink zavartalanul fedezhessék fel e csodálatos vidéket. Amennyiben egy meghitt, barátságos környezetben szeretné eltölteni a szabadságát, kérem, szenteljen figyelmet szállásajánlatainknak!

www.erdelyivendeghazak.ro
Online térképek
Online térképek
http://www.harta-turistica.ro/index.php?lang=hu

Online térkép keresés weblapunk adatbázisában (utca, turisztikai célpont, stb.) Hegységtérképek, várostérkép, megyetérkép.

www.harta-turistica.ro
Domborzati térkép
Domborzati térkép
http://erdely.terkepek.net/

Erdély alatt ma Románia nyugati részét értjük. Földrajzilag Közép-Európában, a Kárpát-medence keleti részén található. A mai Romániában Erdély néven ismert terület több, mint a történelmi Erdély, hisz magába foglalja a Partiumot és a Bánságot is. A történelmi Erdély ezzel szemben csak a mai értelemben vett Erdély Király-hágón túli részét jelenteti.

erdely.terkepek.net
Zetelaka - Olga Vendégházak
Zetelaka - Olga Vendégházak
http://www.erdelyivendeglatas.com/

Sándor Lajosné Olga vagyok, családommal 1996 óta foglalkozunk vendéglátással. Vendéglátásunkat faluhotel hálózat kiépítéssel kezdtük. Így Zetelakán több mint 60-70 család foglalkozik vendéglátással. Lehetőség nyílik nagyobb csoport elhelyezésére is. Családunk tovább fejlesztette a falusi vendéglátást így kialakítottunk egy vendégházakból álló együttest. Vendégházaink a Zsuzsi ház és a Botond ház 5 szobából áll, az Olga ház 2 szobát foglal magába. A házak kulcsos-házakként és szobákként is bérelhetők. Látnivalók, programok a környéken.

www.erdelyivendeglatas.com
Románia magyar emlékei, látnivalói
Románia magyar emlékei, látnivalói
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1nia_magyar_eml%C3%A9kei,_l%C3%A1tnival ...

Ez a szócikk Románia legfontosabb magyar történelmi emlékeit, valamint a romániai magyarság kulturális életéhez, művészetéhez, néphagyományaihoz kötődő látnivalókat mutatja be régió és téma szerinti csoportosításban. Látnivalók régió szerint.

hu.wikipedia.org
Erdély autótérképek
Erdély autótérképek
http://www.autoterkepek.hu/romania

Románia országos és Erdély várostérképek. Online térképek egy helyen, magyar nyelvű útvonaltervezővel kiegészítve.

www.autoterkepek.hu
Erdélyi Református Vendégházak
Erdélyi Református Vendégházak
http://www.rvk.ro/

Az erdélyi református egyház gyülekezetei és intézményei Erdélyszerte közel félszáz olcsó és megbízható vendégházat működtetnek. Honlapunkon a református vendégházak ajánlatait mutatjuk be.

www.rvk.ro
Tusnádfürdő látnivalói
Tusnádfürdő látnivalói
http://www.tusnadfurdo.ro/index.php?menu=4

Tusnádfürdőn az olt jobb partján kiemelkedő andezit sziklabérc a Sólyomkő. A sziklabércről kitűnő kilátás nyílik a városra, az Olt kanyargó szorosára ,a fenyőerdővel borított Vártetetőre, Szurdok és Csomád hegycsúcsokra. De a szép kilátás ne feledtese velünk sólyomkő várának romjait.

www.tusnadfurdo.ro
Magyarország felosztása
Magyarország felosztása
http://lazarus.elte.hu/hun/buszke/mokronik/mk571.jpg

Magyarország felosztása a trianoni békeszerződés szerint 1920 június 4.

lazarus.elte.hu
Erdélyi nyaralás
Erdélyi nyaralás
http://www.erdelyinyaralas.ro

Kedves Vendégeink! A természet azzal áldotta meg a Székelyföldet, hogy kincseiből többet juttatott, mint más helyekre. A mi feladatunk, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk, hogy a mindenkori Vendégeink zavartalanul fedezhessék fel e csodálatos vidéket. Amennyiben egy meghitt, barátságos környezetben szeretné eltölteni a szabadságát, kérem, szenteljen figyelmet szállásajánlatunknak!

www.erdelyinyaralas.ro
Csobogó Kulcsosházak
Csobogó Kulcsosházak
http://www.kulcsoshazak.ro/

A turistaszálláshelyek egyik jellegzetes és sokak által kedvelt formája a kulcsosház. Eltérően a turistaházaktól és a turistaszállóktól nincs állandó személyzete, így az ára is jóval alacsonyabb azoknál. A szálláshely Székelyudvarhelytől 30 km-re, a Hargita hegy lábánál, Sikaszó nyugodt, festői környezetében terül el. A vendégek számára 3 kulcsosház áll a rendelkezésre, mindegyikben 2 szoba, konyha és 1 mellékhelyiség (wc, tusoló) található. Az alapfelszereléshez az ágyakon kívül vegyestüzelésü kályhák, felszerelt konyha, közös helyiség (étkező), mosdó tartozik.

www.kulcsoshazak.ro
Gyilkos-tó
Gyilkos-tó
http://www.erdelyiturizmus.hu/?action=regio&id=3461

A Gyergyószentmiklóstól 24 km-re fekvő tó Erdély egyik legszebb torlasztava, mely 983 m tengerszint feletti magasságban található. A tó 1837 nyarán keletkezett, a Gyilkos-kő északnyugati lejtőjén felhalmozódott törmelékanyag lecsúszása következtében, mely a nagy esőzések hatására zúdult le és zárta el a völgyet, ahol több patak is egyesül. A Vereskő-patak hordaléka sokszor rozsdavörösre színezte a tó vizét, innen a tó másik neve, a Veres-tó. A népi névmagyarázat összefüggésbe hozza a "vörös" és a "gyilkos" jelzőket azzal a legendával, ami szerint az összeomló hegy maga alá temette a völgyben legelésző nyájat pásztorostól együtt, és a felszivárgó vér sokáig vörösre festette a tó vizét. A tó eredetiségét és varázsát a fenyőcsonkokkal teletűzdelt vízfelület adja.

www.erdelyiturizmus.hu
Google Maps Románia térkép
Google Maps Románia térkép
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=romania&ie=UTF8&ll=47.070122,23.0493 ...

Navigálható műholdas térkép Romániáról. Választhatunk normál térképes (Karte), műholdas (Satellit) illetve kombinált (Hibrid) változat között.

maps.google.com
A gyergyótekerőpataki Súgó-barlang
A gyergyótekerőpataki Súgó-barlang
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/muzeum/acta97/html/hu/termeszettudo ...

Dénes István - A gyergyótekerőpataki Súgó-barlang. A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, a Súgó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő (1566 m) nevű hegytömbjének a déli lábánál található. A barlangot a Tekerőpatak és Vasláb községek között a megyei műútról leágazó erdőkitermelő autóúton lehet megközelíteni (6 km). Az út érinti Vasláb felső végét, majd a Heveder-patak völgyén halad felfelé. A Barlangos-patak beömlésénél az út kettéágazik. Innen a jobbról beágazó Barlangos-pataki úton kell tovább menni, és 350 m után látható balról, a meredek hegyoldalról hangos csobogással lezúdúló Súgó pataka, amely a barlangból ered. A barlang és környéke (17 ha) természetvédelmi terület.

www.mek.iif.hu
Nagyvárad látnivalók térképe
Nagyvárad látnivalók térképe
http://www.welcometoromania.ro/Oradea/Oradea_Harta_Obiective_m.htm

Nagyvárad interaktív térképe, turisztikai látnivalókkal. Nagyváradi szállodák, vendéglők, üzleti lehetőségek, időjárás előrejelzés és valutaárfolyam, ...

www.welcometoromania.ro
Parajd - Anciupi Vendégház
Parajd - Anciupi Vendégház
http://www.cazarepraid.ro/

Vendégházunk Parajd központjában, a sóbányától 600m-re található. 5 külön bejáratú  szobát alakítottunk ki, melyekben  3-4 tagú család is kényelmesen elfér. Minden szobához külön fürdőszoba, TV tartozik,  két teljesen felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére. Az udvarban parkolási lehetőség van, játszótér várja a gyerekeket.

www.cazarepraid.ro
Békás-szoros
Békás-szoros
http://www.erdelyiturizmus.hu/?action=regio&id=3366

Békás-szoros - Cheile Bicazului - Bicaz-Engpass. A Gyilkos-tavat elhagyva érünk be a Békás-patak völgyébe, a Békás-szorosba, ami a Keleti-Kárpátok legszebb és leghosszabb szurdokvölgye (5km). A tényleges szorosnak három fő része van: a Pokol kapuja, a Pokol tornáca és a Pokol torka. A szoros a 200-300 méter magas sziklafalaival Európa egyik természeti ritkasága, és a hegymászók paradicsoma. Csaknem valamennyi szikla függőleges oldalával fordul a Békás-patak medre felé, ezáltal alkotva magas falakat.

www.erdelyiturizmus.hu
Erdély, Székelyföld, Aranypatkó vendégház
Erdély, Székelyföld, Aranypatkó vendégház
http://www.aranypatko.ro/

Összkomfortos falusi kulcsosházunkban baráti családok, kisebb csoportok, vagy társaságok elszállásolását vállaljuk önellátással. 2010-ben felújított házunkban, kényelmes, igényes szobák vannak, saját fürdőszobával, új bútorokkal és teljesen felszerelt modern konyhasarokkal.A zárt udvarban több kocsinak beállási lehetőség, nagy füves kert, nyársaló van.

www.aranypatko.ro
Erdély különleges ételei
Erdély különleges ételei
http://www.torzsasztal.com/barta_erdely.php

Barta László - Az erdélyi konyha olyan emberé, aki keményen dolgozik, aki mértékkel, beosztással él, de amikor ünnep van, áldoz, tud ünnepelni. Az erdélyi – magyar konyha azon túl, hogy erdélyi, éppúgy szerves része a magyar konyhaművészetnek, mint az alföldi, vagy a dunántúli. Mi adja a jellegzetességét? Több minden is. Így a helyi fűszerek hagyományhűbb, nagyobb mértékű használata, a lisztneműek közül a pogácsafélék, kőttesek és más sült tészták különleges kultusza a főtt tésztákkal szemben.

www.torzsasztal.com
Eseménynaptár
Eseménynaptár
http://www.erdelyiutazas.hu/magyar/esemeny/keres.html?st=on&esemev=&esemho=& ...

Eseménynaptár az Erdéyi utazás honlapján összegyűjtve.

www.erdelyiutazas.hu
Ábel a rengetegben - Tartalom
Ábel a rengetegben - Tartalom
http://mek.niif.hu/01000/01082/html/index.htm

Az Ábel a rengetegben Tamási Áron 1932-ben megjelent regénye.

mek.niif.hu
Az erdélyi konyha
Az erdélyi konyha
http://www.nagyutazas.hu/magyar/magazin/article.php?id=359

A világon sehol olyan tárkonyos pityóka (burgonya) levest nem főztekúgy, mint a csíkszeredai Városiban, ahol egyébként Erdélyben a legfinomabb, legravaszabb kolozsvári káposztát is áhította - a könnyû leves után az ebéd koronájaként - az érzékenyebb lélek az asztalra. Ez a sajátosan egyedi erdélyi konyha. Az erdélyi konyha bemutatása + receptek: Erdélyi csirkeraguleves, Erdélyi borsos tokány.

www.nagyutazas.hu
Székely bútorfestés
Székely bútorfestés
http://www.udvarhely.hu/

Festett népi bútorok - Szász Margit bútorfestő honlapja - Székelyudvarhely. Honlapommal a székely bútorfestést, az erdélyi varrottasok- illetve vert csipkék csodás világát szeretném megismertetni, népszerűsíteni.

www.udvarhely.hu
Események, rendezvények
Események, rendezvények
http://www.erdelykalauz.com/esemenyek.php

Események, rendezvények havi bontásban, a programok bemutatásával.

www.erdelykalauz.com
Székely Hírmondó
Székely Hírmondó
http://www.szekelyhirmondo.ro/

Székely Hírmondó - Kovászna megye "legelső" lapja, felsőháromszéki hetilap.

www.szekelyhirmondo.ro
Mózes Manufaktúra
Mózes Manufaktúra
http://csikiszottesek.ro/

Erdélyi Székely szőnyegek - Natur és színes gyapjúból, kézi szövéssel készült szőnyegek, futók, terítők, paplanok, faliszőnyegek, takarók, párnák, derék- és vesemelegítők, len és gyapjú háziszőttes abroszok, népi viseletek, vászoningek, blúzok, ruhák.

csikiszottesek.ro
Szakácskönyv - Erdélyi ételek
Szakácskönyv - Erdélyi ételek
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gasztronomia/tovabbi_konyveink/erdelyi_etelek

A világhírű, tradicionális konyhák közé tartozó erdélyi gasztronómia számtalan remek ételkülönlegességgel büszkélkedik. Ki ne ismerné például a fahengerre tekert, parázs felett forgatva készülő erdélyi édességet, a kürtőskalácsot? Vagy a vendéglők egyik legkedveltebb ételét, az erdélyi fatányérost? Könyvünkben kipróbált, finomabbnál finomabb specialitások receptjei lettek összeválogatva, kezdve a csorba levesektől a puliszka változatokon át, a jellegzetes káposztás, ordás, zakuszkás különlegességekig, bőséges a kínálat. A hagyományhű fűszerek nagy mértékű használatával készült ételek, szokatlan ízeket tárnak elénk, kísérletezésre, kóstolásra ösztönöznek. A gyönyörű ételfotókkal bemutatott receptek, remélhetőleg mindenki érdeklődését felkeltik, és a különleges gasztronómiai igényeket is kielégítik.

www.libri.hu
Erdélyi Legendák
Erdélyi Legendák
http://www.atti.info/erdely.htm

Drakula legendája, Gyilkos-tó, Kömíves Kelemen, Táltos asszony, Zeta vára, Almási barlang...

www.atti.info
Máramaros fatemplomai
Máramaros fatemplomai
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ramaros_fatemplomai

Máramaros fatemplomai néven 1999-ben vált a Világörökség részévé 8 Máramaros megyei fatemplom. A 17. – 18. században épült templomok a karcsú tornyaikkal a havasi építészet jellegzetes példáját képviselik. A megye kilencvenhárom műemlékké nyilvánított temploma közül azokat választották, amelyek a legreprezentatívabbak építészeti, építéstechnikai és festészeti szempontból.

hu.wikipedia.org
Régiók
Régiók
http://www.erdelykalauz.com/regiok.php

Bánság, Erdélyi medence, Erdélyi Szigethegység, Máramaros, Nyugati Alföld, Székelyföld, Barcaság és Királyföld, Kalotaszeg...

www.erdelykalauz.com
Segesvár történelmi központja
Segesvár történelmi központja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Segesv%C3%A1r_t%C3%B6rt%C3%A9nelmi_k%C3%B6zpontja

Segesvár történelmi központja 1999 óta a kulturális Világörökség része. Segesvár városa Erdélyben, a szászok földje északi határán fekszik; egyike az Erdély német nevét adó hét várnak. A városban napjainkig fennmaradtak a középkori német építészet műemlékei. Az évente megrendezett Középkori Fesztivál a városnak ezt a középkori hangulatát próbálja turisztikai szempontból kiaknázni.

hu.wikipedia.org
Románia
Románia
http://romania.zoom-maps.com/

Románia nagyítható autótérképe távolságokkal, turista célpontokkal, domborzatárnyékolással.

romania.zoom-maps.com
Receptek
Receptek
http://www.erdelyiutazas.hu/magyar/recept

Kürtőskalács, Erdélyi tepertős pogácsa, juhtúrós puliszka, Csángó rostélyos, rablóhús...

www.erdelyiutazas.hu
Profi Radio - Kézdivásárhely
Profi Radio - Kézdivásárhely
http://www.profiradio.ro/

Profi Radio - A nyelveden szólunk. Kézdivásárhley, Stadion utca 9.

www.profiradio.ro
Tófalvi emléktárgykereskedés
Tófalvi emléktárgykereskedés
http://www.tofalvi.ro/

A Tófalvi emléktárgykereskedés 1990 ben alakult. Első években más tevékenységet is folytatott, viszont 1995-től elsődleges tevékenységi köre a népmüvészeti tárgyakkal folytatott kis és nagykereskedelem. A Tófalvi emléktárgykereskedés több mint 35 termelővel folytat kereskedelmi viszonyt, a termékeket Európa számos országaiban árusítják: Magyarország, Dánia, Ausztria, Ciprus, Szlovákia. A Tófavi emléktárgykereskedés kisüzletében több mint 400 termék közül választhat a vásárló. Ezen termékek közt vannak saját tervezésü és védjegyezett termékek, mint például az állat alakú vagódeszkák, játékok, faragott dísztárgyak stb. - A.F. Tofalvi Jószef - Románia, Hargita megye, 4169. Korond, Malom utca 1354 sz.

www.tofalvi.ro
Heti Új Szó
Heti Új Szó
http://www.hhrf.org/hetiujszo/

Temesvári független hetilap - Romániai magyar sajtó.

www.hhrf.org
Gobe Shop
Gobe Shop
http://www.gobeshop.com/

Online székely népművészeti ajándékbolt - Egyedi ajándékok.

www.gobeshop.com
Oldal leírása
erdely.wyw.hu: Erdély katalógus. Erdélyi utazási és turisztikai honlapok gyűjteménye. Látnivalók, szálláshelyek és általános információk Erdélyről.
Gyűjteményünkben 274 válogatott Erdély témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 274 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14227