A kürtöskalács történeteLap ID: 137> nyomtatható verzió |
Lap azonosító: | 137 |
URL cím: | http://www.kurcsi.hu/in2.html |
Weblap címsora: | A kürtöskalács története Kattints a linkre ha meg szeretnéd látogatni a weboldalt! |
Weblap leírása: | A Székelyföldről származó kürtőskalács a kályhacsőről kapta a nevét, hiszen a székelyek a kályhacsövet kürtőcsőnek nevezik, a kürtőskalács sütőfa nagysága és átmérője is erre utal. A leleményes székely a keményfa parazsát, amit a főzéshez és melegedéshez használt, még valamire fel akarta használni. Kürtőskalácsnak nevezzük azt a fahengerre tekert kelt tésztát, amelyet kristálycukorba forgatunk és a cukor sütés közben rákaramelizálódva, szép mázas fényt ad az elkészült süteménynek. Az a fahengerre tekert kelt tészta, amelyen nincs cukormáz, vagyis utólag porcukorral szórják meg, nem minősül kürtőskalácsnak. |
Hirdetés: | |
Kategória: | erdely.wyw.hu |__ erdely.wyw.hu |__ Gasztronómia |
Tulajdonos, vagy ajánló: | kurcsi.hu | © 2006-2024 Erdély - wyw.hu - http://erdely.wyw.hu/ Erdély katalógus. Erdélyi utazási és turisztikai honlapok gyűjteménye. Látnivalók, szálláshelyek és általános információk Erdélyről. |